Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 48 - Stef Brandsen

Schaatser Stef Brandsen: ‘De start is mijn wapen’

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat schaatser Stef Brandsen (19) uit Woerden.

Stef Brandsen kon als achtjarig schaatsertje nog maar amper pootje over toen hij al verkondigde ooit naar de Olympische Spelen te willen. Elf jaar later heeft hij die ambitie nog steeds.

Daar heeft hij ook alle reden toe. Stef behoort bij de A-junioren tot de betere sprinters van Nederland. ,,De start is mijn wapen. Ik steek op dat onderdeel boven de andere junioren uit’’, aldus de rassprinter die als snelste doorkomst op de 100 meter 9,89 seconden heeft staan. Zijn persoonlijk record op de 500 meter is 36,33 en op de 1000 meter 1.12,51.

Stef moet het dus van zijn explosieve opening hebben. ,,Maar ik heb de afgelopen zomer hard getraind op de volle ronde. Die moet beter gaan.’’ Hij is bij de junioren al Nederlands kampioen pure sprint (klassement over 100, 300 en 500 meter) en supersprint (100 en 300 meter) geweest. Begin dit jaar maakte hij in Innsbruck met brons op de 500 meter zijn debuut tijdens de World Cup junioren. Eergisteren was hij tijdens zijn tweede World Cup-optreden in Polen met een achtste plek beste Nederlandse junior. Hij heeft zich onlangs geplaatst voor de komende NK Afstanden (senioren).

Stef traint bij het Regionaal Training Centrum Midden in Utrecht. Alle kosten zijn voor eigen rekening. ,,Denk daarbij aan trainingskampen, testen (maximale zuurstofopname, verzuring, vermogen) en materiaal. Ik heb 2500 euro nodig om mijn sport goed te kunnen beoefenen. Hopelijk willen mensen me steunen om de top te halen.’’ Als tegenprestatie slijpt Stef, als er natuurijs is, de schaatsen van mensen die meer dan 50 euro doneren. Hij wil ook een clinic geven voor donateurs die meer dan 250 euro voor hem over hebben.    

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Stef Brandsen maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. U maakt bijvoorbeeld kans op een driedaagse arrangement bij Van der Valk Hotel Leeuwarden; inclusief een driegangendiner en vaartocht in een eigen sloep. Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Stef structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Stef:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/schaatsen-langebaanschaatsen/steun-mij-naar-de-top1.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.