Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 6 - Daniël en Koen

Daniël en Koen vertrouwen elkaar blindelings

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week zijn dat Daniël Knegt (34, Hazerswoude) en Koen de Leeuw (25, Waddinxveen) die als duo uitkomen op de paratriatlon.

Daniël Knegt is blind. Hij raakte zijn zichtvermogen kwijt ten gevolge van een ernstig ongeval in 2005 waar hij als militair bij betrokken was. Zijn hoofd was verbrijzeld.

 Hij verloor zijn zicht, maar niet zijn doorzettingsvermogen en passie. Zo beklom Daniël in 2015 voor het RTL-programma ‘Blind naar de top’ met vijf andere visueel gehandicapten de bijna 6.000 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania. In 2012 zou hij als judoka meedoen aan de Paralympics, maar een blessure gooide roet in het eten.

In 2020 hoopt hij er in Tokio wel aan deel te kunnen nemen, maar dan op de paratriatlon. Samen met zijn guide (gids) Koen de Leeuw. De voormalige waterpoloër behoort tot de nationale top in de triatlon.

Sinds anderhalf jaar werken ze intensief samen. Koen, student aan de TU Delft: ,,We hebben een blind vertrouwen in elkaar.’’ Daniël: ,,We vormen een hecht team.’’ Tijdens het zwemmen en hardlopen zijn ze door een band aan elkaar verbonden. Het onderdeel wielrennen doen ze op de racetandem.

Om zich te plaatsen voor de Paralympics moeten zij vanaf dit jaar al presteren in internationale wedstrijden over de hele wereld. Ze staan nu zesde op de wereldranglijst. Daniël: ,,Die wedstrijden kosten ons duizenden euro’s. Hopelijk vinden we naast onze huidige sponsoren meer mensen en bedrijven die het ons mogelijk maken ons hoofddoel, de Paralympics, te halen.''

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Daniël Knegt en Koen de Leeuw maakt u kans op één van de vele prijzen uit het TELESPORT TALENT PRIJZENPAKKET. U maakt bijvoorbeeld kans op een health pakket van Vitaminstore ter waarde van 100 euro.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA >>

Daarnaast is het ook mogelijk Daniël en Keon structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om Daniël en Koen direct te ondersteunen naar hun donatiedoel: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/triathlon/blind-voor-goud-op-de-spelen.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.