Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 8 - Samanta van Lokven

Samantha van Lokven wil historie schrijven

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken.. Deze week is dat karateka Samantha van Lokven (23) uit Tilburg.

Karate maakt over twee jaar in Japan voor het eerst deel uit van de olympische familie. Samantha van Lokven hoopt dat historische moment mee te maken en wellicht als eerste Nederlandse karateka het olympisch erepodium te betreden.

De Tilburgse – begonnen op haar zesde - is de laatste jaren keihard bezig om straks in topvorm te zijn. Zij is verhuisd naar Leeuwarden om daar onder leiding van Raymond Snel de puntjes op de i te zetten. In de Friese hoofdstad volgt ze ook een sportopleiding op het CIOS.

Samantha beoefent in het karate het onderdeel kata. Dat is een stijloefening/schijngevecht van 2 á 3 minuten tegen een denkbeeldige tegenstander. ,,Het vereist opperste concentratie. Eén balansverstoring of foutje betekent einde verhaal’’, zegt de zevenvoudig nationaal kampioene bij de dames onder 21 en de senioren.

Om in haar levensonderhoud te voorzien, werkt ze twee avonden per week als vakkenvuller bij Albert Heijn. Maar dat is wat inkomsten betreft uiteraard niet genoeg om haar sportieve ambities waar te maken. ,,Om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen moet ik onder andere meedoen aan het EK en WK. Om me daarvoor te plaatsen moet ik presteren op internationale toernooien. Al die trips kosten me veel geld (5.000 euro). Ik hoop op financiële hulp, zodat ik aan de buitenlandse wedstrijden kan meedoen en me goed kan voorbereiden op het komende WK in oktober in Servië.’’  

Telesport Talent Prijzenpakket
Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Samantha van Lokven maakt u kans op één van de vele prijzen uit het TELESPORT TALENT PRIJZENPAKKET. Zoals een uitgebreid schaatspakket van Viking ter waarde van maar liefst 850 euro.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Samantha structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het  donatiedoel van Samantha: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/karate-karate-stijl/olympische-spelen-tokyo-2020.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.