Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport Talent week 10 - Donna Jansen

Donna Jansen wil Esther Vergeer achterna

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen die financiële hulp goed kunnen gebruiken. Deze week is dat rolstoeltennisster Donna Jansen (19) uit Spijkenisse.

Van haar achtste tot haar veertiende rende Donna Jansen fanatiek en vrolijk over de tennisbaan. Daarna ging het tot haar grote verdriet niet langer meer door haar handicap. Ze werd toen voor het eerst beperkt door haar aangeboren heupproblemen (heupluxatie en dysplasie).

Zo’n drie jaar terug maakte Donna kennis met rolstoeltennis. ,,In eerste instantie vond  ik er helemaal niks aan. Maar na een tijdje raakte ik enthousiast. Al was het wel erg wennen. De knop moest om. Iedereen denkt dat je kan rolstoeltennissen als je in het valide tennis een aardig balletje hebt geslagen. Maar het zijn twee verschillende sporten met elk een eigen techniek. Ik moest alles opnieuw aanleren.’’

Ook al is ze relatief kort bezig, Donna blijkt een topper in haar sport. Een jaar geleden speelde ze haar eerste internationale toernooi. Nu staat ze al veertigste op de wereldranglijst. ,,Ik ben de nummer vijf van Nederland op die ranglijst’’, aldus Donna die HBO recht studeert en een eigen website (www.donnajansen.com) heeft.

Net als zevenvoudig olympisch kampioen Esther Vergeer – ‘mijn heldin’ – wil Donna meedoen aan de Paralympics. ,,Wat ik nog mis, is ervaring. Dat hoop ik op te doen in buitenlandse toernooien.’’ Maar de inschrijving daarvoor kost veel geld. ,,Daarnaast heb ik mijn autokosten. Ik train in Almere, Hilversum en Spijkenisse en leg 900 kilometer per week af. Mijn route richting Paralympics in 2020 is duur. Zo’n 4800 euro heb ik nodig. Vandaar mijn oproep voor steun.’’

Telesport Talent Prijzenpakket
Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Donna Jansen maakt u kans op één van de vele prijzen uit het TELESPORT TALENT PRIJZENPAKKET. Zoals een paar hardloopschoenen van het bekende sportmerk New Balance.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA

Daarnaast is het ook mogelijk om Donna structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om direct te ondersteunen naar het donatiedoel van Donna: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/tennis/internationale-wedstrijdervaring-opdoen-voor-par.html

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.