Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport-talent wk 03 - Diane van Es

Diane van Es: hoe langer, hoe beter

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat dat atlete DIANE VAN ES (18) uit Rotterdam.

Omdat haar zussen aan atletiek deden, ging Diane van Es deze sport als zesjarige ook beoefenen. Zoals iedere jonge atlete deed zij in het begin van alles. Speer- en discuswerpen, hoog- en verspringen, noem maar op.

,,Maar ik was op geen enkel onderdeel echt goed. Behalve hardlopen. Daarom ben ik dat gaan doen’’, zegt Diane. En hoe. Twee jaar geleden won ze tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival goud op de 3 kilometer.

Diane legt zich nu toe op de middellange afstanden. ,,Dat doe ik vooral om meer snelheid te krijgen.’’ Maar ooit wil ze richting de marathon. ,,Voor mij geldt: hoe langer hoe beter.’’ Op korte termijn is haar doel kwalificatie dit jaar voor het jeugd WK in Helsinki.

De atlete van PAC Rotterdam volgt de opleiding sportmanagement op de Haagsche Hogeschool. ,,Vaak ben ik laat thuis en is het al donker. Bovendien heb je in mijn buurt veel stoplichten. Dat alles maakt het lastig om mijn lange duurlopen op de weg af te werken. Daarom wil ik een loopband aanschaffen, zodat ik thuis goed kan trainen. Zo’n apparaat kost veel geld (circa 2000 euro). Dat bedrag kan ikzelf niet ophoesten.’’

Telesport Talent Prijzenpakket
Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Diane van Es maakt u kans op één van de vele prijzen uit het TELESPORT TALENT PRIJZENPAKKET. U maakt bijvoorbeeld kans op een weekend- of midweekverblijf bij Center Parcs in een 4-/6-persoons Comfort cottage in een park naar keuze in Nederland, België of Duitsland.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA >>

Daarnaast is het ook mogelijk Diane van Es structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om Diane van Es direct te ondersteunen naar haar donatiedoel: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/atletiek/treadmill.html

 

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.