Talent

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.

Telesport-talent wk 05 - Sander Nooij

Sander Nooij: Daar komt de schutter

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week is dat dat pistoolschutter SANDER NOOIJ (20) uit Purmerend.

Toen hij als veertienjarige rondkeek op de Open Dag van de schietvereniging in Purmerend dacht Sander Nooij: 'Dit is wat ik zoek'. Hij kon zich meteen aanmelden als lid. Sindsdien maakt hij een stormachtige ontwikkeling door als pistoolschutter.

Inmiddels is hij 13-voudig nationaal juniorenkampioen en heeft hij alle Nederlandse records scherper gesteld. Sinds kort is hij senior.

Sander: ,,Het mooie aan mijn sport vind ik dat elk schot perfect moet zijn. Een wedstrijd duurt zestig schoten. Elk schot is een wedstrijd op zich. Je kunt je niet veroorloven een aantal schoten slecht uit te voeren. Dat vereist opperste concentratie. Ik word dan ook geadviseerd door een mentale trainer.’’

Hij legt zich de komende twee jaar toe op het onderdeel 10 meter luchtpistool. ,,Dat is olympisch. Ik wil me graag plaatsen voor de Zomerspelen van 2020’’, aldus Sander die 25 uur per week traint bij De Vrijheid in Edam. Dat combineert hij met zijn werk als meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer.

Zijn bond (KNSA) richt zich nu voornamelijk op geweerschutters. Daar krijgt ze ook subsidie voor van NOCNSF. Sander: ,,Ik moet als pistoolschutter een groot deel van de kosten zelf vergoeden. Daarom hoop ik dat donateurs mij willen helpen. Ik heb zo'n 9500 euro nodig om mijn munitie, materiaal, trainingsstages, toernooien en overnachtingen te kunnen betalen.''

Wie Sander steunt voor een donatie vanaf 180 euro krijgt van hem een eigen gemaakt kistje van ebben- of notenhout of esdoorn om bij voorbeeld sieraden in op te bergen.

Telesport Talent Prijzenpakket

Met talent, ambitie, gedrevenheid en goede begeleiding alleen is het vaak moeilijk om als talent de top te halen. Financiële ondersteuning is ook onontbeerlijk. U kunt de talenten daarbij helpen.

Met uw donatie aan Sander Nooij maakt u kans op één van de vele prijzen uit het TELESPORT TALENT PRIJZENPAKKET. U maakt bijvoorbeeld kans op een exclusieve rondleiding voor maximaal 8 personen bij KNGF Geleidehonden.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op de TELESPORT-ACTIEPAGINA >>

Daarnaast is het ook mogelijk Sander Nooij structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek. Ga om Sander Nooij direct te ondersteunen naar zijn donatiedoel: https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/schieten/trainingsstages-munitie-onkosten-ek-wk-world-cup.html 

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen.